Профільна середня освіта

Реформування старшої школи має стати заключним етапом реформування загальної середньої освіти. Відповідно до закону “Про освіту”, остаточний перехід мав би відбутися у 2027 році, коли перші учні НУШ дійдуть до 10 класу. Проте на етапі підготовки та громадського обговорення проєкту реформ було запропоновано почати перебудову старшої школи раніше.

Профільна середня освіта здобувається після здобуття базової середньої освіти, тобто, після 9 класу діти обиратимуть бажаний формат подальшого навчання.

В 2023-2024 навчальному році на базі комунального закладу “Очаківський ліцей” будуть відкрито філологічний, економічний та військово-спортивний класи.

Профіль передбачає вивчення предметів на одному з рівнів: Стандарт або Профільний.

Зміст профілю навчання реалізується системою окремих предметів і курсів:

– базові та вибірково-обов’язкові предмети, що вивчаються на рівні стандарту;

– профільні предмети, що вивчаються на профільному рівні;

– курси за вибором, до яких належать спеціальні і факультативні курси тощо.

Таким чином учні, що обрали філологічний профіль вивчатимуть поглиблено українську мову і українську літературу. Економічний профіль передбачає вивчення економіки та додаткові години для вивчення математики і географії. В класі військово-спортивного спрямування на профільному рівні вивчатимуться предмети Захист України та фізична культура.

Отже, діти зможуть обрати напрям, до якого мають хист. Поступово реформується і сама школа, яка вчитиме дітей ухвалювати власні рішення, підготує до дорослого життя, дасть знання і компетентності, щоб досягти власного успіху і розвивати країну.

Кiлькiсть переглядiв: 95

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.